Tjen samme løn på 7-10 dage

Dansk sygeplejerske løn
i Norge

Drømmer du om at kombinere faglig udvikling og en bedre løn som sygeplejerske? I Norge kan du som dansk sygeplejerske vikar få en markant højere løn.

Hvad tjener en sygeplejerske i Norge?

Grundlønnen for en sygeplejerske i Norge lå i 2023 på ca. 38.000 norske kroner om måneden. I danske kroner svarer det til ca. 24.300 om måneden.

Danske sygeplejerskevikarer hos POWERCARE får imidlertid altid udbetalt lønnen i danske kroner, selv om deres arbejdsplads er i Norge. Det sikrer, at lønnen ikke påvirkes af ændringer i kursen på den norske krone.

Siden 2023 har den norske krone været udsat for en del kursudsving, så den i juni 2023 lå på kurs 0,63. Til sammenligning lå kursen i august 2022 på 0,77. Det vil sige, at POWERCARE tager risikoen i forhold til kursændringer, og du som vikar altid er sikret en fast løn i danske kroner, som du kan regne med.

Det betyder også, at du hos POWERCARE får den højeste løn som sygeplejerske- og jordemodervikar i Skandinavien.

Sygeplejerske løn i Norge vs Danmark

Den norske grundløn for sygeplejersker, er ikke ubetinget højere end den danske, hvis man ser på købekraften i hvert land. Norge er ganske enkelt et dyrere land at leve i. Men når en norsk løn udbetales til en dansk sygeplejerske – vel at mærke i danske kroner – er lønnen markant højere end en tilsvarende løn i Danmark.

Derudover belønnes vagter i Norge også en del bedre end i Danmark. Afhængigt af område og vagttype kan du få op til 6-7 gange samme tillæg i Danmark. Som vikar i Norge for POWERCARE kan du altså tjene en dansk sygeplejerskes månedsløn på ca. 7-10 dage, afhængig af vagttype. POWERCARE udbetaler løn i danske kroner.

Andre fordele som dansk sygeplejerske i Norge

Det er ikke nogen hemmelighed, at danske sygeplejersker længe har haft arbejdsvilkår, herunder arbejdsopgaver og pres, som mange synes passer dårligt med aflønningen. I Norge har man i årtier arbejdet under helt andre normeringer og vilkår end i Danmark.

Som dansk sygeplejerske vikar i Norge vil du opleve, at der er mere tid til dine kerneopgaver som omsorg og faglig grundighed. Og samtidig er din løn højere for de samme timer. Med muligheden for et højere tillæg for vagter, har du langt større mulighed for at styre, hvor meget du ønsker at tjene.

Som sygeplejerske vikar hos POWERCARE er din ansættelse under dansk overenskomst, og du er derfor sikret de samme vilkår, som du er vant til. POWERCARE har både overenskomst med DSR og Jordemoderforening. Derudover er du også forsikret, når du er på arbejde som vikar for POWERCARE. Vi sørger for de bedste vilkår til dig, så du altid kan føle dig tryg som vikar.

Bliv Sygeplejerske vikar i Norge idag
og oplev alle fordelene

Beskatning som sygeplejerske vikar i Norge

Når du arbejder som vikar i Norge, vil du blive beskattet som dansker i Danmark. Men din selvangivelse og årsopgørelse vil se lidt anderledes ud end normalt.

Bare rolig, vi kan godt vejlede dig med din selvangivelse.

Rejse og bolig i Norge som sygeplejerske

Afhængigt af dine ønsker, har du mulighed for at tilbringe en større eller mindre del af din fritid i Norge. Vi sørger for at du har en passende bolig, og hjælper dig med at rejse frem og tilbage. Vi planlægger det i samarbejde med dig.

Tryghed og vejledning

Som vikar hos POWERCARE har du en fast bemandingskonsulent, som kender dig. Det vil sige, at det er den samme person, du aftaler arbejde, vagtplaner og fri med. Dette oplever vi giver tryghed for vores vikarer og en tæt relation – vi kender dig og dine ønsker, og kan koordinere dit arbejde bedst muligt. Vi arbejder ud fra et højt serviceniveau og kort responstid, når du har spørgsmål eller andet. I tillæg har vi en akuttelefon, hvor vi er tilgængelige kl. 06-24 året rundt.

I tillæg til frihed og løn har du også mulighed for at blive en del af et helt unikt kollegialt fællesskab, hvor man møder sine kollegaer på kryds og tværs af afdelinger, hospitaler, byer og landegrænser. Mange finder det hyggeligt, at man mødes og arbejder sammen – og ofte kan det suppleres med en kop kaffe eller en bid mad når man har fri.

Har dette vakt din nysgerrighed – eller har du måske længe overvejet at rejse ud som sygeplejerske – så kontakt os endelig for en snak om dine muligheder som fuldtidsvikar hos POWERCARE.

Bolette & Karoline på første tur til Norge  Jordemodervikarer