Vikarhistorie

Rejseberetning fra
vikariat i Namsos

Udforsk

Powercare får ofte spørgsmål om de faglige udfordringer, man kan forvente at møde på et vikariat i udlandet. Vi har stillet gynækolog Aviaja R. en række spørgsmål om hendes vikariat i Namsos, Norge, hvor hun arbejdede i tre uger hen over sommeren.

Introduktion og arbejdsopgaver

”Namsos er et lille sygehus, hvor jeg som speciallæge i vikariatet passer alle funktioner: operation, fødegang og ambulatoriet.  Kompliceret gynækologi og obstetrik sendes til nabosygehuset. Jeg har fået en god introduktion til arbejdet og stedet. IT-adgange virkede super godt allerede første gang, jeg loggede ind.”

Sproget

”I Namsos taler de midtnorsk – og det er lidt udfordrende i begyndelsen. Men personalet er meget opmærksomme, og jeg lærer flere udtryk fra time til time – så det bliver hele tiden bedre.”

Fritid og bolig

”Jeg har mange vagter med tilkald fra hjemmet, så jeg kan ikke tage langt væk. Jeg bor i en dejlig 3-værelses lejlighed lige ved siden af sygehuset, hvor der er mulighed for at have familien med. Men jeg går ture og nyder den smukke natur.
Namsos er en lille by med ca. 8500 indbyggere – det en flot by, som ligger midt i storslået natur. Når jeg har fri, tager jeg til svømmehallen inde i fjeldet, griller på naturcampingpladser og tager på vandreture. Det er især andre vikarer, jeg møder her, da en stor del af det faste personale holder ferie i august.”

Bemanding og arbejdspres

”Bemandingen er tre faste overlæger, hvoraf jeg er den ene, samt to uddannelseslæger. Der er altid én kendt overlæge til stede i dagtiden.
Til gengæld er jeg meget i vagt i weekenden, fx dagvagt og så tilkaldevagt i resten af tiden hen over en weekend. Arbejdspresset er meget let, og jeg bliver kaldt meget lidt i vagten. Til gengæld har jeg fået mange vagter. Derfor henter jeg lønnen hjem på de mange arbejdstimer.”

Namsos

Namsos er en mindre by i Midt-Norge, hvor der i fritiden er gode muligheder for vandreture og store naturoplevelser.

Dine fordele som vikar
Dine fordele som vikar
  • Branchens bedste vilkår & løn
  • Fleksible arbejdstider & vagter
  • Det perfekte kompetencematch
  • Kontinuerlig kvalitessikring
  • Høje etiske standarder
  • Tilgængelighed 24/7