Et nyt kapitel

Efter Bettina er blevet vikar: "Jeg føler mig levende igen som sygeplejerske"

Læs mere

At genfinde glæden som sygeplejerske

Efter 25 år på den samme afdeling, var Bettina kørt død i det som sygeplejerske. Hun følte ikke længere, at hun havde kontrol over sin hverdag og at det hele bare kørte på automatgear. Hun savnede at finde tilbage til den glade sygeplejerske, der startede i faget for 25 år siden. Men så en dag, valgte hun at prøve noget, hun aldrig havde prøvet før; Bettina tog springet til at blive fuldtidsvikar i POWERCARE.

Bettina havde dog prøvet vikarlivet af nogle år inden hun tog springet, hvor hun som børnesygeplejerske valgte at tage orlov, så hun kunne tage vagter i Norge. Men efter at børnene nu er blevet store, så valgte Bettina at gå all-in som fuldtidsvikar for POWERCARE.

Dog havde Bettina gjort sine betænkeligheder inden. Derfor prøvede hun det af gennem 8 måneder:

– Jeg vidste ikke om jeg kunne være i freelancelivet, eller om det var noget jeg kunne gå hen og blive træt af, med al det rejseri.

Disse tanker blev dog hurtigt bortvisket af Bettina, efter hun startede som vikar:

– Men nej, det er fedt! Jeg kunne mærke at det gjorde godt. Og det føles rigtigt! Man bestemmer jo selv hvornår man vil arbejde og hvor man har lyst til at tage hen. Man kan vælge et af de små steder, hvor det ikke sker mere end det, der er på arbejdsplanen. Eller man kan vælge et af de større steder, hvor der sker mere.

Et nyt kapitel   

Overskud i hverdagen

Udover glæden ved sygeplejerskefaget er vendt tilbage hos Bettina, så har det også medført meget mere overskud i hverdagen. Bettina beskriver selv årsagen til dette med, at vikarlivet giver hende mulighed for at arbejde kompakt, og det at hun selv kan tilrettelægge sit arbejdsliv:

– Jeg oplever en meget stor ro og overskud i mit arbejde, når jeg er afsted. Bare fornemmelsen af at være sin egen chef. Jeg bestemmer selv hvor, hvornår og hvor meget. Det giver en eller anden ro og overskud, fordi så kan man fokusere på andre ting.

Det har blandt andet givet mere tid sammen med familien, og det er blevet meget nemmere at få tilpasset kalenderen i forhold til familiefødselsdage, bryllupper, konfirmationer samt fritidsaktiviteter. Dette er heller ikke ubemærket hen hos Bettinas familie, der nu oplever at de meget mere tid sammen, end hvad de havde førhen. Som Bettina fortæller:

– De kan mærke på mig, at jeg har fået en hel anden glæde igen.

Overskud i hverdagen