Bliv klogere på løn og vilkår

Bedste sygeplejerske vikarbureau

Hvad skal man egentlig kigge efter, når man vælger et vikarbureau som sygeplejerske?

Vi har samlet en række spørgsmål og svar, som du med fordel kan tage med i dine overvejelser, når du skal vælge det bedste sygeplejerske vikarbureau for dig:

 • Løn
 • Udbetaling
 • Arbejde i udlandet, herunder Norge
 • Overenskomst
 • Forsikring
 • Booking af vagter
 • Opkvalificering og efteruddannelse
 • Specialer som sygeplejerskevikar
 • Hjælp til det praktiske
Jeg kan godt lide friheden som vikar.
Person
Hanne, Intensiv Sygeplejerskevikar
Om sit vikariat i Norge

Spørgsmål?

Er du interesseret i at høre mere?Skriv til os her, så vender vi tilbage til dig snarest muligt.

  Hvilke sygeplejerske vikarbureauer giver den bedste løn?

  POWERCARE tilbyder i Danmark den bedste løn i branchen for sygeplejerskevikarer. Uanset om du vælger at være sygeplejerskevikar i Danmark eller Norge, arbejder du til branchens bedste løn.

  Hvordan udbetaler vikarbureauer løn til sygeplejerskevikar?

  For de fleste vikarbureauer er selve lønudbetalingen som du kender den, så længe du vikarierer i Danmark. Selvom du arbejder på tidspunkter, som giver dig forskellige tillæg, vil du i de fleste vikarbureauer modtage en samlet lønoversigt, og lønnen udbetales som normalt direkte til din lønkonto. På denne måde er vikarbureauer ligesom alle andre arbejdspladser i Danmark.

  Udbetaling af løn når du arbejder i udlandet, f.eks. Norge

  Særligt når du arbejder i udlandet, kan der være forskelle på, hvordan vikarbureauerne udbetaler din løn. Der findes vikarbureauer, som udbetaler i norske kroner, og beløbet som havner på din lønkonto kan svinge afhængigt af kursen. Hos Powercare udbetaler vi altid lønnen i danske kroner, hvilket sikrer dig mod kurstab. Det betyder, at din lønudbetaling ikke påvirkes af ændringer i den norske krones kurs.

  De seneste år har den norske krone nemlig været nedadgående, og den ligger på nuværende tidspunkt (April, 2024) i kurs 0,64. Til sammenligning var kursen i august 2022 0,77.

  Eksempel:

  25.000 NOK = 19.250 DKK i august 2022
  25.000 NOK = 16.000 DKK i april 2024

  Det betyder, at hvis du som sygeplejerske eller jordemoder skal veksle 25.000 NOK til danske kroner, så vil du i dag få 3250 kr. mindre udbetalt ift. august 2022.

  At rejse er at leve

  Kom med Lisa til træning, hør om nætter badet i nordlys og tag med ind i et vaskeægte Samer-telt!

  Hjælper vikarbureauet med norsk autorisation?

  Det er meget forskelligt fra bureau til bureau, men grundlæggende skal du selv stå for at indsende ansøgningen om autorisation i Norge. Powercare står dog klar med vores rekrutteringsspecialister, som gerne hjælper med selve processen og spørgsmål undervejs. Husk, at det kan tage op til 3 måneder at få godkendt din autorisation i Norge.

  Overenskomst som sygeplejerskevikar

  Du bør altid vælge et sygeplejerske vikarbureau som tilbyder overenskomst. Det sikrer dig ordnede forhold og en rimelig løn. Powercare har indgået dansk overenskomst med DSR, Jordemoderforeningen og FOA. Selvom dit vikariat foregår i udlandet, er du stadig dækket ind under den danske overenskomst.

  Hvis et vikarbureau ikke har en overenskomst, er det din egen opgave at forhandle dine vilkår med bureauet. Du kan se hvilke bureauer, der har overenskomst her.

  Skal man tegne forsikring som sygeplejerskevikar?

  Nej, det er ikke et krav. Vikarbureauet står for den del af forsikringen, som dækker arbejdsskader og arbejdsulykker. POWERCARE tilbyder at du som sygeplejerskevikar kan tegne en privat, dansk sundhedsforsikring, med en række fordele som ellers er svære at opnå.

  Bliv Sygeplejerskevikar i dag
  og oplev alle fordelene

  Hvordan foregår booking af vagter på et vikarbureau?

  Vi tilbyder at du kan blive booket ind på vagter både via vores app, mail eller telefonisk.

  Hvad med hjælp og alt det praktiske?

  Det gælder både løbende dialog og hjælp til det praktiske i hverdagen, såvel som tips og vejledning i forhold til din arbejdsudvikling. Arbejder du i udlandet, hjælper Powercare med alt det praktiske til rejse og bolig.

  Ansættelsesprocessen hos POWERCARE er en professionel rekrutteringsproces, hvor vi sikrer dig, at finde det perfekte match mellem din faglighed, og det arbejde du bliver sendt ud til. Det giver både en tryghed for både dig og vores kunde at vide, at du har kompetencerne til at hjælpe med det, der bliver efterspurgt.

  Tilbyder vikarbureauer opkvalificering?

  Nogle bureauer gør. Er du lige startet i vikarbranchen forekommer det måske ikke så vigtigt, men når du får mere erfaring vil du sætte pris på, at du kan tage kurser og uddannelse, som kan opkvalificere dig.

  Hos POWERCARE tilbyder vi en række specialkurser, som enten bliver afholdt fysisk eller online:

  • Medicinhåndtering
  • Genopfriskende forflytningskursus
  • Demenskursus
  • Konflikthåndtering
  • Hygiejne i primærsektoren
  • Håndhygiejne
  • HLR og AHLR kursus
  • SP kursus – certificering i sundhedsplatformen

  Se vores udvalg af kurser her

  Vikarbureau

  Kan man være specialsygeplejerske i et vikarbureau?

  Ja, hos POWERCARE er det muligt at arbejde som specialsygeplejerskevikar. Du kan få vagter inden for følgende specialer og områder:

 • Neonatalogi (nyfødtintensiv)
 • Operation (alle specialer)
 • Anæstesi
 • Dialyse
 • Pædiatri (medicinsk, kirurgisk og onkologisk)
 • Almen sygepleje (kirurgisk, medicinsk, onkologi, ambulatorier osv.)
 • Akutmodtagelse/Skadestue
 • Psykiatri (åbent- lukket, børne og unge- og alment psykiatri)
 • Intensiv
  (almen/generel intensiv, thoraxintensiv, medicinsk intensiv, kardiologisk intensiv og hjerteovervågning, børneintensiv, neurointensiv, intermediær afdelinger og opvågninger)

 • Kan man ringe til vikarbureauet, hvis man har spørgsmål?

  Vi har en dansk vagttelefon med faguddannede bemandingskonsulenter til rådighed 365 dage om året, 24 timer i døgnet. Der vil derfor altid være mulighed for, at du kan ringe, hvis du har brug for hjælp eller har spørgsmål.

  Hos POWERCARE går vi aldrig på kompromis med faglig kvalitet og professionalisme. Vi stræber efter at være den foretrukne leverandør af sundhedsfagligt personale i både Danmark og Norden, til primær- og sekundærsektoren.

  Vi har mere end 24 års erfaring inden for vikarbranchen for sygeplejerske og jordemødre, med særligt fokus på Norden. Dette giver dig mulighed for at udvikle dine sygeplejefaglige kompetencer i både ind- og udland. Som sygeplejerskevikar hos POWERCARE bliver du en del af et netværk fyldt med andre ambitiøse sygeplejersker. Vores tilstedeværelse i hele Norden gør, at du kan skabe relationer på tværs af landegrænser.

  At være sygeplejerskevikar hos POWERCARE giver dig den ultimative frihed til at vælge hvor og hvornår du vil arbejde. Vikararbejdet giver dig en høj fleksibilitet i hverdagen, så din work/life balance kan blive prioriteret.