Oplev Norge

Fjord Norge

I Fjord Norge finder du noget af Norges allersmukkeste natur. Her er der rig mulighed for, at se de smukke fjorde og vandre i de store bjerglandskaber. Et must see!

Oplev Norge

Fjord Norge

I Fjord Norge finder du noget af Norges allersmukkeste natur. Her er der rig mulighed for, at se de smukke fjorde og vandre i de store bjerglandskaber. Et must see!

Byen med de mange navne

Bergen

Kært barn har mange navne, og derfor er det også kun naturligt, at Bergen har mere end ét! Normændene bruger både Fjordenes hjerte og Fjordenes hovedstad om Bergen, der har naturskøn placering, der er få byer forundt.

Den skønne placering er da også årsagen til, at Bergen kaldes byen imellem de syv fjelde. Dette skyldes, ja du gætter rigtigt, at byen er kilet ind mellem vand og fjeld.

Udover at være en smuk by, så har Bergen også et rigt kulturliv og én af de mest spændende madscener i Norge, der selvfølgelig kredser om livet i fjorden – fisk & skaldyr.

Der er både smukke, stejle gågader, klassiske træhuse i kontrastfulde farver og et hyggeligt havnemiljø. Kort sagt – lidt af det hele!

Du er altid velkommen til at kontakte os for at høre, hvad vi kan tilbyde Jordemødre og Sygeplejersker i Bergen.

Naturliv, vandfald og meget mere

Ålesund

Som mange af byerne i Fjord-Norge, er Ålesund kilet ind mellem fjeld og fjord.

Byen har smukke udkigspunkter højt over byen, men hvis man hellere vil opleve den fra vandsiden, så har man bl.a. mulighed for at tage en kajaktur igennem byens kanaler, hvorfra man også kan se nogle af byens smukke huse.

Derudover er byens Fjordcruise enormt populært. Her kan du på et et-dages-cruise bl.a. opleve Geirangerfjord, der er på UNESCO’s verdensarvsliste. Du kommer også forbi nogle af Norges mest spektakulære vandfald – herunder De Syv Søstre, der på smukkeste vis springer fra klipperne og ud i Geirangerfjord.

Du er altid velkommen til at kontakte os for at høre, hvad vi kan tilbyde Jordemødre og Sygeplejersker i Ålesund.

Kultur, natur og smukke udkigsposter

Stavanger

Stavanger er en af de rigtig populære destinationer blandt vores vikarer – både sygeplejersker og jordemødre. Det er ganske forståeligt, for Norges 4. største by har masser at byde på. Byen har en historie, der går helt tilbage til middelalderen, men det var opdagelsen af Norges største oliefelt, Ekkofisk, der for alvor sparkede gang i byens udvikling. Det kan man bl.a. se i den norske tv-serie Lykkeland, der giver et godt indblik i Stavanger og byens udvikling.

Fra Stavanger kan man tage på Nogle af Norges flotteste dagsture. F.eks. ligger Preikestolen under en time væk, så der er rig mulighed for at få et ligeså blændende billede, som vores vikarer Bolette og Karoline, her til venstre.

Du er altid velkommen til at kontakte os for at høre, hvad vi kan tilbyde Jordemødre og Sygeplejersker i Stavanger.

Naturliv & vikinger

Haugesund

Den smukke og barske natur er som taget ud af tidens populære vikingeserier – og det er der en ganske god grund til! Naturen i området er som taget ud af både Game Of Thrones og Vikings og naturen indbyder til både smukke og hårde vandreture. Der er fjorde, elve og smukke udkigsposter overalt!

I Haugesund finder man bl.a. Norges national monument, Haraldshaugen. Her menes det, at Harald Hårfager ligger begravet – og han var eftersigende den første vikingekonge, der havde kontrol over hele Norge.

Byen Haugesund har både en stolt håndværkstradition og er desuden kendt for sin madscene, der har fokus på lokalt producerede fødevarer.

Du er altid velkommen til at kontakte os for at høre, hvad vi kan tilbyde Jordemødre og Sygeplejersker i Haugesund.

Natur- og fjordliv

Førde

Førde er en klassisk norsk fjordby, når den er bedst – her er du omgivet af vand, natur og høje fjelde.

Førde er en mindre by i det vestlige Fjord Norge, hvilket betyder, at der er rig mulighed for at tage på betagende dagsture i naturen, men man kan også sagtens gå på opdagelse i byen, der er super hyggelig.

Du må ikke snyde dig selv for Huldefossen vandfaldet, der ligger under 20 minutter fra Førde by.

Du er altid velkommen til at kontakte os for at høre, hvad vi kan tilbyde Jordemødre og Sygeplejersker i Førde.

Porten til Atlanterhavet

Kristiansund

Kristiansund ligger på en af Norges mest særlige ’adresser’ og er fordelt over fire øer, der ligger helt ud til Atlanterhavet.

Syd for byen ligger en af de mest spektakulære veje i hele verden ,Atlanterhavsvejen, der endda har fundet vej til en af de nye James Bond film. Udover den billedskønne placering, er byen er spækket med kultur - og byen har flere interessante museer og Norges ældste Opera.

Du er altid velkommen til at kontakte os for at høre, hvad vi kan tilbyde Jordemødre og Sygeplejersker i Kristiansund.

Norsk idyl & Naturliv

Stord

I det vestlige Norge syd for Bergen ligger Stord ud til fjorden – ikke langt fra havet. Stord er samtidigt navnet på øen.

Byen og området emmer af norsk idyl og her er selvfølgelig både skov og fjeld og de muligheder for at nyde naturen, der følger med.

Byen har også en hyggelig havn, hvor du kan købe din fisk direkte fra kutterne og i øvrigt nyde en smuk solnedgang.

I Stord har vi ofte vikariater til både jordemødre og sygeplejersker inden for alle specialer.

Naturliv

Molde

I den nordvestligste del af Fjord Norge finder vi Molde, der er absolut ligeså betagende som de øvrige byer i denne del af landet. Om sommeren er byen vært for en anerkendt jazzfestival, der er blandt de ældste i Europa. På Romsdalsmuseet kan du komme helt ind i den norske folkesjæl. Den ikoniske bygning rummer bl.a. udstillinger om norsk kultur. Byens havn tilbyder flere spisesteder, hvor du kan nyde dagens fangst og en kold øl, mens du kigger ud over den smukke fjord og bjergene i baggrunden.

Du er altid velkommen til at kontakte os for at høre, hvad vi kan tilbyde Jordemødre og Sygeplejersker i Molde.

Læs mere om Fjord Norge
på Visit Norway