Oplev Norge

Nord Norge

I Nord Norge finder du noget af Norges allersmukkeste natur. Her er der rig mulighed for, at se de smukke fjorde og vandre i de store bjerglandskaber. Et must see!

Oplev Norge

Nord Norge

I Nord Norge finder du noget af Norges allersmukkeste natur. Her er der rig mulighed for, at se de smukke fjorde og vandre i de store bjerglandskaber. Et must see!

Den arktiske hovedstad

Tromsø

I det nordliste Norge finder du Tromsø, hvor der er nordlys om vinteren og midnatssol om sommeren. Tromsø har med andre ord altid en lysmester til at forstærke oplevelsen af den fantastiske natur.

I Tromsø er det også muligt at tage kabelbanen op til Storsteinen, hvorfra du har en formidabel panoramaudsigt over byen. Hvis du er frisk nok, så kan du også selv tage de 1200 trappetrin op til udsigten.

Byens beliggenhed gør det muligt at opleve alt fra hvalsafari, hundeslædeture, arktisk dyreliv - men også spændende museer og gode spiseoplevelser. Du er altid velkommen til at kontakte os for at høre, hvad vi kan tilbyde Jordemødre og Sygeplejersker i Tromsø.

Smukke strande og Instagram-natur

Bodø

Hvad kan man sige?

Spektakulære vandreture i fjeldet, midnatssol, smukke strande. I Bodø finder man meget af den samme betagende natur, som i resten af Nordnorge.

Der bor ca. 50.000 mennesker i byen, hvor der er midnatssol om sommeren og Nordlys fra september – april.

Der er naturparker – og ikke så langt fra byen kan man også opleve fænomenet Saltstraumen, der er verdens stærkeste strømhvirvel som forsages af tidevandet.

Du er altid velkommen til at kontakte os for at høre, hvad vi kan tilbyde Jordemødre og Sygeplejersker i Bodø.

Mellem fjord & fjeld

Narvik

I Narvik kan du opleve det samme som i mange andre af Nordnorges byer. Her finder du også smukke udkigsposter, midnatssol, hundeslædeture og meget meget. Det er også et fremragende skiområde! Byen er placeret, hvor det nordlige Norge næsten grænser op til Sverige - og Narvik er samtidigt et af knudepunkterne for den samiske kultur. Fra Narvik finder du også en af verdens flotteste togture, der smyger sig langs fjordene og fjeldene mod den svenske grænse.

Du er altid velkommen til at kontakte os for at høre, hvad vi kan tilbyde til Jordemødre og Sygeplejersker i Narvik.

Eksotisk destination nord for polarcirklen

Kirkenes

Allerlængst mod nordvest i Norge ligger Kirkenes, der praktisk talt ligger i en lille lomme mellem Finland og Rusland. På trods af, at det er en lille by med knap 10.000 indbyggere, har Kirkenes en fantastisk historie – ikke mindst på grund af den unikke placering. Kirkenes ligger 400 km nord for polarcirklen og geografisk ligger byen tættere på Skt. Petersborg end Oslo.

Du er altid velkommen til at kontakte os for at høre, hvad vi kan tilbyde i Kirkenes til Jordemødre og Sygeplejersker.

Verdens nordligste by

Hammerfest

Ved præcis 70,7 grader nord ligger Hammerfest, der var verdens nordligste by, da den blev grundlagt omkring år 1800. Byen ligger på højde med det nordligste Alaska og Sibirien, men på trods af den nordlige beliggenhed, er der ikke permafrost eller is i byens havn. Dog bliver byens 7.000 indbyggere typisk stadig ramt af kraftige snefald om vinteren – og så kan de nyde 24 timers dagslys om sommeren på byens hvide sandstrande. Byen er et fremragende udgangspunkt for en aktiv ferie, hvor der er mulighed for at komme på en arktisk kamelsafari (!), men også for at se rensdyr, ørne og hvaler.

Hammerfest er en både arktisk og eksotisk destination, som du ikke må s nyde dig selv for.

Hvide strande og hvalsafari

Vesterålen

Øgruppen Vesterålen ligger i det nordvestlige Norge. Vesterålen er det eneste sted i Norge, hvor det er muligt at tage på hvalsafari året rundt – også når der er midnatssol! Udover storslået natur, søpapegøjer, lange sandstrande og spektakulære klippeformationer, så byder de kystnære byer også på en masse oplevelser. Her er både charmerende fiskerbyer, spændende museer, et spirende restaurantliv og meget mere.

Hvis det lyder som en destination for dig, så er du altid velkommen til at tage kontakt til os.

Fjord, fjeld & grotter

Mo i Rana

Som det øvrige Nordnorge er Mo I Rana omgivet af smuk natur med fjord og fjeld på alle sider.

Lidt uden for byen ligger Grønligrotta, der er Norges mest berømte kalkstensgrotte – og i øvrigt den eneste grotte i Norden, hvor der er installeret lys. Det er en oplevelse, du ikke må snyde dig selv for!

I Mo I Rana har vi ofte åbninger til både sygeplejesker og jordemødre.

Naturliv

Sandnessjøen

Sandnessjøen er en mindre by på den norske vestkyst - og også her finder man både fjord og fjeld til alle sider. Området er især kendt for bjertoppene 'De syv søstre', der alle sammen har afmærkede vandreruter, som kan bestiges. Bjergene fra et par hundrede meter høje og helt op til den højeste, Botnkrona, der er næsten 1100 meter høj!

I Sandnessjøen får du en helt unik oplevelse, der stikker helt ind i den norske folkesjæl.

Læs mere om Nord Norge
på Visit Norway