Amning

Gode råd og
fakta om amning

Amning

Gode råd og
fakta om amning

POWERCARE har fokus på amning i anledning af den Internationale Ammeuge.

Gode råd om amning

I uge 31 er det International Ammeuge. I den anledning har POWERCARE fokus på amning.

Facebook og Instagram har vi spurgt vores vikarer og andre, der ønsker at bidrage, om gode råd, som vi kan give videre til alle de ammende mødre.

Fra jordemoder og certificeret ammevejleder Naja Marie Heilmann, der er vikar hos POWERCARE og vejleder hos ’dengodebarsel’, har vi fået følgende 4 råd:

1. Forbered dig: Sæt dig ind i den normale og komplicerede amning, tag et ammeforberedelseskursus, og sæt dig grundigt ind i normal spædbarnsadfærd, så du kan navigere i den ofte dårlige vejledning og viden, der er derude.

2. Afklar med dig selv hvad dit mål er. Hvad er vigtigt for dig i forhold til amning?

3. Fortæl din partner og familie/venner om, hvad der er vigtigt for dig, så de kan støtte dig. (Jeg oplever ekstremt mange, som føler pres til at skære ned/stoppe amningen fra deres netværk).

4. Forbered dig på, at amning (og et spædbarn) er mere end et fuldtidsjob. En baby ammer 8-12 gange pr døgn og op til en time ad gangen hver gang. Det ER ekstremt tidskrævende.

5 fakta om amning

Verdenssundhedsorganisationen, WHO, er kommet med 5 interessante fakta om amning i anledning af ammeugen.

1. Din krop er klar til at amme din baby det øjeblik, babyen er født. Colostrum (råmælken) er gul og tyk. Der er ikke ret meget vand i, så din baby har brug for meget lidt mælk.

2. Amning hjælper dig og din baby med at producere oxytocin – et hormon, der reducerer stress og angst og hjælper dig til at knytte bånd til din baby.

3. Amning påvirker udviklingen af en sund tarmflora hos din baby og begynder opbygningen af et sundt immunforsvar for livet.

4. Brystmælk indeholder antistoffer, der er skræddersyede til at bekæmpe infektioner.

5. Jo hurtigere du er til at amme i de første dage, jo hurtigere vil din krop producere mere mælk. Din krop er klar til at amme din baby allerede 20 minutter efter sidste amning.

 

POWERCARE kan hjælpe dig med at komme godt i gang med at amme. Læs mere om ammevejledning her.