Den ultimative frihed

Vores to sygeplejersker Cathrine og Elisabeth nyder at kunne vælge selv som POWERCARE-vikarer

Læs mere

To dygtige sygeplejersker og gode veninder fra Svendborg

Vi har mødt vores to sygeplejerskevikarer og veninder Cathrine og Elisabeth i smukke omgivelser ved Svendborg Havn.
For hvorfor egentlig blive vikar? Og hvordan spiller friheden en rolle i valget om at arbejde som vikar for POWERCARE?

Cathrine og Elisabeth kender hinanden rigtig godt og tager ofte vagter samme sted.

   

Sygeplejerske og mor til tre

Cathrine har været sygeplejerske i otte år, og kom fra en fast stilling gennem fem år fra et hospital i København.
Som mor til tre havde Cathrine dog et stigende behov for at have indflydelse på sine arbejdstider for at få familielivet til at gå op.

Derfor var det ligetil for Cathrine at prøve vikarlivet af, du hun fik anbefalet POWERCARE igennem en veninde, der allerede havde arbejdet som vikar i et par år.

Men det er ikke kun arbejdstiderne, der har har været en positiv ændring for Cathrine. Arbejdsglæden har også fået et nøk opad.

”Som sygeplejerske er det godt, synes jeg. Jeg oplever et større overskud, når jeg er på arbejde.”

Cathrine kan desuden rigtig godt lide at POWERCARE dækker bredt i vagterne, da det giver en masse gode valgmuligheder som sygeplejerske.

Blå bog

Navn: Cathrine

Født: 1989

Bosat: Svendborg

Uddannelse: Sygeplejerske

Specialer: Medicin, dialyse og hæmatologi

 

Navn: Elisabeth

Født: 1995

Bosat: Svendborg

Uddannelse: Sygeplejerske

Specialer: Medicin, kardiologi og kirurgi

 

 

 

Rykke rundt i hele landet

Elisabeth har været uddannet i over halvandet år og valget faldt på POWERCARE, da mulighederne var bedst for hende her som sygeplejerske, hvis hun på sigt også vil ud på vikariater i Norge. Det har nemlig harmoneret rigtig godt med Elisabeths livssituation at kunne tage vagter på Fyn, i København eller sågar i Jylland:

”Jeg synes bare at det er meget alsidigt. Som sygeplejerske kan jeg rykke rundt i hele landet, med det jeg kan. Jeg kan for eksempel tage vagter i København, eller tage vagter i Jylland og samtidig besøge mine veninder, som bor der.”

Som Elisabeth tilføjer, så går hun ikke længere glip af en masse ting, som for eksempel sociale arrangementer. Og det gør ikke noget hvor end de er, da man kan tage arbejdet med sig som vikar i POWERCARE.

Friheden for mig med arbejdet, det er at kunne vælge selv. Det er den ultimative frihed.
Elisabeth
Sygeplejerskevikar
 

Den ultimative frihed

Udover alsidigheden, så har det også haft en kæmpe betydning at Elisabeth nu selv kan styre sin egen vagtplan ved at arbejde som vikar. Noget hun virkelig sætter pris på i dag:

”Frihed for mig med arbejde, det er at kunne vælge selv. Det er den ultimative frihed. Og det der med et eller andet sted at vide, at der er altid noget arbejde at få.”

Cathrine tilslutter sig også betydningen af at kunne vælge selv, når man mor til 3 og skal have familielivet og hverdagen til at gå op i en højere enhed:

”Før skulle jeg fravælge en masse ting.  Det behøver jeg ikke længere. Jeg har tre børn, og jeg kan komme med til deres forældremøde. Jeg kan tage med dem til lægen og tandlægen, og alt det, de skal.  Uden at spørge nogen.”

For Cathrine fungerer hendes arbejds- og privatliv meget bedre nu. Hun oplever desuden både fagligt og mentalt overskud, og er stort set altid i rigtig godt humør.

”Jeg føler, at jeg kommer med noget godt til afdelingen.  Jeg bidrager positivt, når jeg kommer. Jeg tænker aldrig, at jeg ’skal’ på arbejde. Det gider jeg ikke. Det tænker jeg aldrig, for det er noget, jeg selv har valgt.  Jeg glæder mig til at komme afsted.”

 
Jeg kan tage med til forældremøder. Jeg kan tage med dem til lægen. Til tandlægen. Alt det de skal - uden at spørge nogen.
Sygeplejerskevikar Cathrine
Om vikarlivet når man er mor til 3 børn

Både faglig og personlig stærk som vikar

Nogle af de iagttagelser begge sygeplejersker har gjort sig er, at man som vikar i POWERCARE skal være faglig kompetent og kunne lide at komme på en ny afdeling og træde til, på lige fod med de ansatte. Som Cathrine fortæller:

”Som vikar bliver man set, og det skal man også, på lige vilkår som en fastansat, og man får de samme opgaver. Her kan man sige til og fra, men man skal have fagligheden på plads for at arbejde med det i hvert fald.”

Både Cathrine og Elisabeth mærker hver gang afdelingernes glæde og taknemmelighed, når de kommer ud og hjælper dem. Denne følelse er også gengældt, og begge sygeplejersker ønsker altid at gøre det så godt som man kan, når man er ude som vikar. Det er med til at udvikle en personligt og ens selvstændighed, mener Elisabeth:

”Desto mere faglig stærk du bliver, så føler jeg også, at jo mere stærk bliver jeg selv. Fordi netop som du siger Cathrine, at man skal være modig, det skal man virkelig.  Fordi man er nødt til at stå i nogle ting, som er uvant, men du lærer af dem, og det er megafedt. Det kan jeg godt lide.”