Lærke og Sofie fra Aalborg

Hvordan er det at rejse til Norge for første gang som jordemodervikar?

Læs mere

Jordemoderfaglige tanker inden afrejse

Vi mødte vores to jordemodervikarer Sofie og Lærke fra Aalborg, lige inden deres afgang til Norge, hvor de skulle op til deres første vikariat nogensinde. Stemningen op til afrejsen har været præget af både spænding og glæde ved, at få muligheden for at prøve deres fag af på en helt ny måde.

Sofie har dog allerede snuset lidt til hvordan det er at arbejde i Norge, da hun var oppe og arbejde i Lofoten, som led i sin uddannelse til jordemoder. Nogle af de væsentlige forskelle er blandt andet normeringen, samt selve arbejdsopgaverne:

”Der møder flere ind på afdelingen, og der var flere jordemødre til færre opgaver. De opgaver man havde, var mere ’jordemoderopgaver’, og ikke så meget rengøring og oprydning.”

Derudover er der også mere tid sammen med den fødende familie, der kan være indlagt på hospitalet i helt op til 3-5 dage efter fødslen. Dette giver ifølge Sofie en helt anden ro på afdelingen, og familier har mulighed for at være der, indtil de føler sig helt trygge til at komme hjem.

Det faglige   

Hvordan er det at rejse til Norge som POWERCARE-vikar?

Inden vores to jordemødre skiftede de aalborgensiske himmelstrøg ud med norske, hørte vi dem om, hvorfor de havde valgt at tage til Norge med POWERCARE. Og her var det muligheden for at have indflydelse på eget vagtskema, der spillede en væsentlig faktor, siger Sofie.

– At man har mulighed for selv at planlægge sit eget vagtskema. Og selv har kontrol over, hvornår man siger ’ja’ og ’nej’ til noget.

Lærke supplerer Sofie med, at det også handler om at udfordre sig selv både fagligt og personligt. Og en af grundende til lige præcis at vælge Norge er, at fødekulturen er lidt anderledes og med nogle andre arbejdsforhold, end dem vi kender fra Danmark. En anden væsentlig grund til at vælge Norge, er ifølge Lærke sproget:

– Hvis man skulle prøve noget andet end Danmark, så er det jo nemt at gå til, rent sprogmæssigt. Ja og så er Sofie jo også halv Nordmand, så det var ret oplagt.”, tilføjer Lærke.

Hvorfor vikarlivet og tage til Norge?   

Det praktiske

Hvordan er det at rejse til Norge som POWERCARE-vikar? Inden vores to jordemødre, Sofie og Lærke, rejste afsted til deres vikariat på 5 måneder i Norge, så mødte vi dem for at høre, hvordan de har oplevet alt det praktiske omkring turen. Begge har følt sig taget godt i mod og at deres specifikke ønsker til vikariatet har været budt velkommen.

”Vi blevet taget lidt ved hånden og tilbudt en pakkeløsning. Det har været vildt nemt”

Det er vi naturligvis rigtig glade for at høre, og vi bestræber os altid på at kunne få dine faglige drømme opfyldt som vikar hos POWERCARE. Derfor er det også muligt for dig, hvis du for eksempel ligesom Sofie og Lærke, gerne vil afsted sammen med din jordemoderveninde.

Du er altid velkommen til at ringe ind på tlf. 45 540 540 og få en snak med en af vores dygtige bemandingskonsulenter, omkring dine mange muligheder som POWERCARE-vikar.

Det praktiske