BREV FRA EN POWERCARE-VIKAR

Jordemodervikaren Sara vil anbefale alle eventyrlystne at tage til Norge

Læs mere

Min oplevelse af at være jordemodervikar hos POWERCARE

Jeg synes det at arbejde som vikar for POWERCARE i Norge er at kombinere ferie med arbejde.
Det giver mig en særlig frihedsfølelse at arbejde for POWERCARE. Der er ofte mange jobs (især om sommeren), og det er fedt at POWERCARE står for alt med rejse og bolig.

Jeg skal blot møde op til mine vagter, og så har jeg mulighed for at nyde lokale seværdigheder og naturen i min fritid.

Særligt på mindre føde/barselsafdelinger har jeg oplevet, at de lokale inviterer med på skiture og hjem til kaffe. De er glade for, at man kommer og hjælper, og de sætter næsten en dyd i at give vikarer en god oplevelse. Min oplevelse er, at nordmænd er meget gæstfrie og venlige, der hvor jeg har været.

Jeg føler en særlig frihedsfølelse ved at arbejde for POWERCARE.
Jordemodervikar Sara
Nyder udsigt under sit vikariat i Norge
 

Faglige forskelle

På det faglige plan, er det interessant at se, hvordan vi gør ting forskelligt her i Norden. At have arbejdet på forskellige afdelinger har givet mig en øget refleksion over klinisk praksis, samt en større forståelse af, at der er forskellige måder at løse samme opgave på – det har vækket min nysgerrighed omkring forskellige arbejdsgange.

Generelt er føde/barselsafdelingerne bedre bemandet i Norge, hvilket også giver mere luft til at være ny. Det er i hvert fald sådan jeg oplever det. Vil klart anbefale andre at gøre det, hvis man er arbejdsmæssigt eventyrlysten.

 
Det at have arbejdet på forskellige afdelinger har givet mig en øget refleksion over klinisk praksis, samt en større forståelse af, at der er forskellige måder at løse samme opgave på.
Jordemodervikar Sara
På tur i vildmarken under vikariat i Norge