Pressemeddelelse

Norske sygehuse efterspørger
danske vikarer

Pressemeddelelse

Norske sygehuse efterspørger
danske vikarer

Norske sygehuse er under pres på grund af Covid-19 pandemien og efterspørger i stigende grad danske sygeplejersker.

Efterspørgslen på danske sygeplejersker er steget markant hos vikarbureauet POWERCARE A/S

Der har mærket en stigning på omkring 40 procent det seneste år og hver uge sender flere end 50 sygeplejersker afsted med fly mod nord.

Forventningen er, at tendensen fortsætter hen over sommeren, og der arbejdes på højtryk for at skaffe de fornødne vikarer i bureauet, der har hovedsæde i Aarhus og en afdeling i Hellerup.

-Da Norge lukkede ned hen over foråret sidste år i frygt for smitte fra vikarerne, gik vikarbehovet drastisk ned. Da vi ramte sommeren steg behovet for vikarer pludselig igen, påvirket af det store akutte indlæggelsestal på alle norske sygehuse. Nu et år efter, at Covid-19 satte det norske sundhedsvæsen på overarbejde, har vi endnu mere travlt end nogensinde med at dække et stigende antal ordre til norske sygehuse hele sommeren.

-Heldigvis vil flere og flere sygeplejersker og jordemødre gerne være vikarer, fordi kombinationen af at rejse med sit fag og naturoplevelser i det storslåede land, fortsat tiltrækker vores vikarer, siger administrerende direktør i POWERCARE A/S, Lisbeth Sejer.

I højsæsonen har POWERCARE A/S allerede nu efterspørgsel på samme antal vikarer, som blev booket hele sidste sommer. I højsæsonen, der er sommermånederne juni, juli og august forventer POWERCARE A/S at skulle sende mindst 300 flere vikarer til Norge i forhold til sidste sommer. Samlet forventes det, at omkring 1.500 sygeplejersker bliver sendt til Norge i løbet af hele 2021.

Ifølge Lisbeth Sejer er der efterspørgsel på vikarer i det meste af Norge, og det gælder stort set samtlige specialer. Jordemødre til fødeafdelingerne ligeså.

POWERCARE A/S har brug for mange flere vikarer hen over sommeren. Både som sygeplejerske, specialsygeplejerske, speciallæge og jordemoder er det muligt at blive sendt til Norge i kortere eller længere vikariater. Nogen tager afsted i vikariater i bare tre dage ad gangen, mens andre er afsted i flere måneder.

En af de trofaste er 62-årige Hanne Tarp fra Gentofte. Hun har som intensivsygeplejerske taget turen som vikar til Ålesund 10 år i træk og er klar til at pakke tasken igen til sommer.

-Jeg kan slet ikke lade være. Hver gang får jeg den der ferieoplevelse, når jeg kommer op til nogle søde mennesker og noget fantastisk natur. Samtidig oplever jeg en høj faglighed og tiden til at dyrke mit fag som sygeplejerske, da de har nogle gode arbejdsvilkår, siger Hanne Tarp.